menu

Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion tervehdys Tarinoiden Inari -äänitearkistolle

10.01.2017

Elämme ajassa, jossa aineellisen ja aineettoman kulttuurin kiertokulku on yhä nopeavauhtisempaa ja pirstaloituneempaa. Maailman muuttuessa yhä kaoottisemmaksi viriää ihmisissä kaipaus johonkin pysyvään ja yhteisesti jaettuun, paikalliseen ja läheltä löytyvään.

Tarinoiden Inari - ainutlaatuinen perinnearkisto tarjoaa kiinnittymispintoja paikallishistorian sekä henkilökohtaisiin että kollektiivisiin tapahtumiin ja tarinoihin. Se opettaa meille asioita menneisyydestä, mutta välittää myös sellaisia tietoja ja tulkintoja, joiden varassa voimme ymmärtää uutta omastakin ajastamme. Todella syvälliseksi itseymmärrys kehittyy vasta, kun yksilöt ja yhteisöt tiedostavat, mitä on ollut ja tapahtunut heitä ennen. Tarinoiden Inari toimii sekä perinnearkistona että eräänlaisena identiteettien läpivalaisijana.

Inarin kunnankirjasto on tehnyt merkittävän kulttuurityön kokoamalla jo lähes 300 tarinaa käsittävän äänitearkiston kaikkien kiinnostuneiden vapaasti tutustuttavaksi. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tiensä näiden omaleimaisten, kiehtovien muistelmien äärelle. Sukupolvilta toisille siirtyvät tarinat, yksilöiden omakohtaisesti välittämät muistot ja kertomukset ovat kulttuurisen olemassaolomme peruspilareita sekä nyt että tulevaisuudessa. ”Kuka minä olen” ja ”mistä minä tulen” kuuluvat yhä edelleen ihmisenä olemisen peruskysymyksiin. Näihin kysymyksiin vastausta hakiessa toimii Inarin kunnan kokoama Tarinoiden Inari -äänitearkisto erinomaisena matkaoppaana.


Jenni Haukio
Tasavallan presidentin puoliso,
Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö

Tiedosto: Lataa tiedoto

Tiedostot

PERUSTIEDOT

TALLENTAJA

  • Haukio Jenni

HAKUSANAT

  • tervehdykset