Matti Huru muistelee lapsuutensa aikaa Kattajärvellä, missä hänen perheensä asui kahdessa yksihuoneisessa pirtissä, joissa oli takka lämmitykseen. Pihapiirissä oli nykyaikainen navettarakennus katoksella ja eteisellä, josta karja pääsi laitumelle, sekä 2,5 hehtaarin heinämaa ja yhdeksän latoa ulkoniityillä, joista yksi oli Kortejärven rannalla suojassa poroilta. Ruokataloudessa kalat suolattiin ja säilöttiin jääkellariin, joka pysyi kylmänä kesään asti jäiden avulla. Äiti valmisti piimää ja voita, ja poroista sekä lehmistä tehtiin kuivalihaa, joka säilyi kesälläkin. Perunat ja marjat säilytettiin maakellarissa, ja mustikoita kuivattiin. Lintuja, kuten metsoja ja koppeloita, metsästettiin lintukoiran avulla, ja niistä tehtiin keittoa tai paistettiin uunissa.